Badalona ha viscut durant deu dies un autèntic fenomen gastronòmic i popular amb The Champions Burger Badalona 2025 – Smash Edition, una competició estatal d’hamburgueses que ha fet parada per primera vegada a la ciutat. Del 24 de juliol al 3 d’agost, més de 100.000 persones han passat per la Plaça del President Tarradellas, convertint l’espai en l’epicentre de la burger a Catalunya.
Amb una vintena de food trucks participants provinents de tot l’Estat, el públic va poder votar la seva smash burger preferida valorant aspectes com el pa, la carn, els ingredients, la presentació i l’originalitat a través d’un sistema de puntuació amb codi QR. L’ambient ha estat intens i animat, amb cues llarguíssimes, música en directe, hamburgueses de tot tipus i un ritme frenètic per servir milers de persones cada dia.
🥇 Nolito’s (Còrdova) triomfa amb “Diamante Azul” i serveix 16.000 hamburgueses en 10 dies
L’equip de Nolito’s ha guanyat el primer premi amb la seva espectacular Diamante Azul, una burger que ja acumula set victòries en ciutats com Palma, Granada, Jaén o Sevilla. El seu panet brioix blau amb pols de diamant i or rosa, combinat amb costella americana, melmelada de bacó i cheddar, ha arrasat a Badalona.
Fran Romero, un dels responsables del projecte, remarca:
“Quan obríem, la gent literalment saltava les taules per arribar primer. Mai havíem vist un públic tan entregat.”
L’equip ha servit més de 16.000 hamburgueses en només 10 dies. El seu secret: tres planxes industrials que els permeten produir en massa i un equip entregat al 100%. Nolito’s es defineix com un projecte familiar nascut a Puente Genil que creix amb calma i autenticitat.
🥈 Tximist (Bilbao): “Badalona és la millor ciutat de la ruta”
Els bascos Tximist han quedat segons amb la seva burger The Queen, una combinació de pa negre i or, costella cuinada a baixa temperatura, chuletón i salsa casolana. Malgrat no aconseguir l’or, Íñigo Sánchez es mostra orgullós:
“El públic ens deia que la nostra era la millor. Però l’or se’ns resisteix… no sabem per què, però seguirem lluitant fins aconseguir-lo.”
Han calculat que més de 10.000 persones han passat pel seu espai. Tximist ja prepara la propera parada de la ruta a Lleida, sense canviar ni una coma de la seva proposta.
🥉 Jisma (Múrcia) trenca la mala ratxa i puja al podi amb una explosió de color i sabor
Després de quatre ciutats consecutives quedant quarts, Jisma ha obtingut una merescuda tercera posició amb Hater: una hamburguesa de pa rosa glacejat amb Doritos i Cheetos, costella cuinada durant 48 hores, cheddar, salsa secreta i melmelada de bacó.
Andrés, encarregat de la food truck, explica que:
“Hem batut el nostre rècord de vendes dos dies seguits. L’èxit ha estat total. La gent flipava amb el color, però també amb el gust.”
Jisma aposta per una producció totalment artesana i d’elaboració pròpia. El pa és exclusiu, fet per a ells a Múrcia. Malgrat el cansament per l’esforç diari, han viscut aquesta parada com una fita clau pel projecte.
The Ranch Smokehouse (Barcelona), millor burger local: “La gent repetia cada dia”
The Ranch Smokehouse s’ha endut el reconeixement local amb la seva proposta Fucking Bestia, una burger amb panet negre, cheddar gratinat, doble chuletón, pulled pork, cruixent de Takis i melmelada de bacó.
Gabriel, de The Ranch Smokehouse explica:
“Badalona ens ha sorprès moltíssim. No ens esperàvem aquest nivell de bogeria. Vam vendre-ho tot. Zero excedent.”
La seva burger es distingeix per l’acabat del pa amb formatge gratinat, un detall que la feia única respecte a altres propostes. Calculen que han servit unes 8.500 hamburgueses, i ja pensen en la seva nova creació per a la següent edició, “La Maldita Perra.”
Una festa gastronòmica per repetir
Tots els restauradors coincideixen en dues coses: la intensitat del ritme i l’excepcional rebuda del públic badaloní. L’esdeveniment ha demostrat la capacitat de Badalona per acollir grans cites nacionals i convertir-se en referent gastronòmic.
Amb la vista posada en Lleida com a pròxima parada, la Champions Burger – Smash Edition marxa de Badalona amb milers de votacions, tones de carn servida i una ciutat que ha respost com poques vegades s’ha vist.